Ingrediente: maltodextrină organică, tulpini de Kluyveromyces marxianus subsp. Marxianus, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. Lactis / lactis biovar diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. Cremoris şi culturi probiotice Lactobacillus acido­philus La-5.

 

Utilizare: 1 plic de fermenți se folosește pentru 1 litru de lapte la temperatura camerei. Din chefirul obţinut se pot păstra 4 linguri de chefir (până la 3 zile) pentru a însămânţa laptele la următoarea preparare. Acest proces poate fi repetat de până la 10 ori după care este nevoie de un nou plic de fermenţi.

 

Alte remarci: Plicul de fermenți se poate folosi pentru lapte vegetal preparat cu aparatele din gama Biovita.

De asemenea se poate folosi și pentru prepararea iaurtului din lapte de vacă sau capră.

Nu putem garanta obținerea iaurtului din lapte vegetal din comerț (la cutie), datorită conservanților pe care îi poate conține.

Fermenții lactici se vor folosi doar în lapte la temperatura camerei. Laptele fierbinte distruge fermenții și iaurtul va fi compromis.

 

Ţara de origine: Germania

Comentarii