Deshidratarea este o metodă cunoscută de conservare a alimentelor, aplicată din cele mai vechi timpuri. În trecut oamenii deshidratau alimentele folosind căldura soarelui. Astăzi însă avem la dispoziție deshidratoare care permit uscarea în câteva ore sau zeci de ore în funcție de tipul și grosimea alimentelor.
Un uscător de fructe performant nu trebuie să lipsească din bucătăria unei persoane interesate de o alimentație sănătoasă. Prin deshidratare, putem conserva alimente care vara sau toamna sunt disponibile din belșug pentru a le putea consuma iarna sau primăvara atunci când acestea nu mai sunt disponibile. Procesul de deshidratare poate dura între 4 și 30 de ore. Avantajul conservării prin deshidratare constă în menținerea aromei și gustului alimentelor, acestea fiind astfel mult mai sănătoase pentru organism decât produsele cu aditivi și conservanți. Puteți miza pe eficiența și fiabilitatea acestor deshidratoare. Fructele și legumele pot fi de acum conservate pentru a fi consumate când nu mai sunt disponibile în forma lor naturală.