Cum preparăm maioneza cu un mixer cu bol?

Cum preparăm maioneza cu un mixer cu bol?

Unul dintre cele mai gustoase sosuri alături de care putem servi mâncărurile preferate este maioneza. Ideală în combinație cu produse din salate sau cartofi, maioneza este nelipsită de la mesele tradiționale românești, unde completează de minune delicioasa salată de boeuf. Deși o găsim gata preparată pe rafturile supermarketurilor, ambalată în cutii sau borcane, maioneza pregătită în casă are un gust mai bogat și conține doar ingrediente naturale și atent selecționate. Cu toate acestea, prepararea maionezei este o adevărată provocare pentru multe gospodine.

Într-adevăr, procesul poate părea unul dificil, mai ales că o singură mișcare greșită la amestecarea ingredientelor poate duce la tăierea maionezei. Folosind un mixer cu bol de la Biovita, vă poate ajuta foarte mult. Maioneza va ieși cremoasă și fină, pentru că mixerul va face perfect treaba în a combina ingredientele fără a lăsa cocoloașe.

Și dacă tot a venit vorba de ingrediente, iată două rețete de maioneză simplu de pregătit.

Rețetă de maioneză clasică

sursa foto: https://pixabay.com/photos/aioli-food-outdoor-hand-eat-snack-1448217/

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • Două gălbenușuri de ou fiert și două gălbenușuri crude (sau 4 gălbenușuri crude)

 • 2 lingurițe de muștar simplu

 • 2 lingurițe de suc de la o lămâie

 • 350 ml de ulei de floarea-soarelui fără arome

 • Sare

Gălbenușurile se pun în bolul mixerului, iar peste acestea se presară puțină sare. Se adaugă lingurița de muștar. Mixerul cu bol poate fi pornit în acest moment, la o viteză medie spre mare, folosind telul din inox. După ce compoziția astfel obținută s-a încorporat, puteți începe să turnați uleiul, care se adaugă în fir subțire și continuu. Dacă veți turna o cantitate prea mare de ulei deodată, maioneza se poate tăia. În cazul în care consistența maionezei este una prea densă, se poate folosi și sucul de la lămâie sau chiar o lingură de apă, însă rețineți faptul că orice adaos de apă va decolora compoziția, deci maioneza se poate deschide prea mult la final, ceea ce ar face-o mai puțin apetisantă. Este recomandat să gustați din când în când maioneza, pe parcursul procesului de preparare, pentru a vedea dacă mai are nevoie de sare.

Odată obținută, maioneza se poate păstra la frigider, până la utilizare.

Rețetă de maioneză a la Jamie Oliver

sursa foto: https://www.pexels.com/photo/bowl-being-poured-with-yellow-liquid-33783/

O altă rețetă delicioasă de maioneză a fost inventată de către vestitul bucătar Jamie Oliver. Prepararea acesteia nu durează mai mult de 5 minute, iar reacțiile oaspeților la masă vor fi mai presus de așteptări.

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • Două gălbenușuri de ou

 • Două linguri de muștar Dijon

 • 250 ml de ulei de măsline

 • 250 ml de ulei de floarea-soarelui

 • 1-2 linguri de oțet balsamic alb

 • O jumătate de lămâie

 • Sare de mare

Secretul lui Jamie Oliver stă în utilizarea a două tipuri de ulei în prepararea maionezei. În bolul mixerului se pun cele două gălbenușuri și cele două linguri de muștar. Mixerul se poate porni în această etapă, la o viteză medie spre mare, folosind telul din inox. La fel ca în cazul rețetei clasice de maioneză, uleiul de floarea-soarelui se adaugă treptat, în fir subțire. După ce compoziția s-a închegat, se adaugă oțetul balsamic, tot puțin câte puțin. Emulsia astfel obținută va fi una subțire, așa că e momentul să intre în scenă și uleiul de măsline, adăugat treptat, timp în care mixerul nu se oprește din a amesteca ingredientele. La final se adaugă zeama de lămâie și sarea de mare și se amestecă totul până când grăunțele de sare se topesc complet. Sosul este delicios și poate fi păstrat la frigider într-un borcan pentru maxim 5-6 zile.

Pentru un plus de savoare, maioneza se poate combina cu puțin usturoi sau alte ingrediente preferate. Poftă bună!

Postat pe 04-03-2019

Comentarii

Articolul Anterior
Urmatorul Articol

Niciun produs

Se determina Transport
0 Lei Taxe
0 Lei Total

Prices are tax included

Finalizeaza comanda