Cum preparăm maioneza cu un mixer cu bol?

Cum preparăm maioneza cu un mixer cu bol?

Unul dintre cele mai gustoase sosuri alături de care putem servi mâncărurile preferate este maioneza. Ideală în combinație cu produse din salate sau cartofi, maioneza este nelipsită de la mesele tradiționale românești, unde completează de minune delicioasa salată de boeuf. Deși o găsim gata preparată pe rafturile supermarketurilor, ambalată în cutii sau borcane, maioneza pregătită în casă are un gust mai bogat și conține doar ingrediente naturale și atent selecționate. Cu toate acestea, prepararea maionezei este o adevărată provocare pentru multe gospodine.

Într-adevăr, procesul poate părea unul dificil, mai ales că o singură mișcare greșită la amestecarea ingredientelor poate duce la tăierea maionezei. Folosind un mixer cu bol de la Biovita, vă poate ajuta foarte mult. Maioneza va ieși cremoasă și fină, pentru că mixerul va face perfect treaba în a combina ingredientele fără a lăsa cocoloașe.

Și dacă tot a venit vorba de ingrediente, iată două rețete de maioneză simplu de pregătit.

2. Rețetă de maioneză clasică

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 7 gălbenușuri de ou crude

  • 3 gălbenușuri de ou fierte

  • 2 lingurițe de muștar

  • 1 cană de ulei de floarea soarelui

  • 1 linguriță de sare

Se mixează ușor gălbenușurile crude în mixerul cu bol la viteza 2.
Se adaugă galbenușurile fierte, crescând treptat viteza până la 6.
Se adaugă sarea și muștarul. Apoi se toarnă în bol, treptat, câte puțin uleiul.
Se mixează până la omogenizare și obținerea consistenței dorite.

Odată obținută, maioneza se poate păstra la frigider, până la utilizare.

3. Rețetă de maioneză a la Jamie Oliver

15-image3.jpg

O altă rețetă delicioasă de maioneză a fost inventată de către vestitul bucătar Jamie Oliver. Prepararea acesteia nu durează mai mult de 5 minute, iar reacțiile oaspeților la masă vor fi mai presus de așteptări.

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Două gălbenușuri de ou

  • Două linguri de muștar Dijon

  • 250 ml de ulei de măsline

  • 250 ml de ulei de floarea-soarelui

  • 1-2 linguri de oțet balsamic alb

  • O jumătate de lămâie

  • Sare de mare

Secretul lui Jamie Oliver stă în utilizarea a două tipuri de ulei în prepararea maionezei. În bolul mixerului se pun cele două gălbenușuri și cele două linguri de muștar. Mixerul se poate porni în această etapă, la o viteză medie spre mare, folosind telul din inox. La fel ca în cazul rețetei clasice de maioneză, uleiul de floarea-soarelui se adaugă treptat, în fir subțire. După ce compoziția s-a închegat, se adaugă oțetul balsamic, tot puțin câte puțin. Emulsia astfel obținută va fi una subțire, așa că e momentul să intre în scenă și uleiul de măsline, adăugat treptat, timp în care mixerul nu se oprește din a amesteca ingredientele. La final se adaugă zeama de lămâie și sarea de mare și se amestecă totul până când grăunțele de sare se topesc complet. Sosul este delicios și poate fi păstrat la frigider într-un borcan pentru maxim 5-6 zile.

Pentru un plus de savoare, maioneza se poate combina cu puțin usturoi sau alte ingrediente preferate. Poftă bună!

Consimțământ pentru cookie-uri