Cum îți ușurează munca în bucătărie un mixer cu bol?

Cum îți ușurează munca în bucătărie un mixer cu bol?

În bucătărie ai întotdeauna nevoie de ajutor, mai ales dacă îți plac provocările și încerci frecvent rețete noi și complicate. Mixerul cu bol este extrem de util pentru operațiunile care necesită un efort manual intens. Frământarea aluatului sau amestecarea omogenă a ingredientelor sunt două astfel de sarcini. Acesta reprezintă una dintre cele mai bune investiții în aparatura pentru bucătărie, indiferent dacă vrei să devii un bucătar profesionist sau dacă ești deja un chef priceput. Un mixer cu bol ajută la amestecarea rapida a celor mai dense compoziții și permite pregătirea multor preparate cu un efort manual minim. Iată câteva din avantajele utilizării unui mixer cu bol:

Multifuncționalitate și operare facilă

Deși multe persoane consideră că un mixer cu bol este folosit doar pentru frământarea aluaturilor, acesta are mult mai multe întrebuințări. Poate fi folosit pentru pregătirea aluatului de pizza, piure de fructe sau legume, amestecul compoziției pentru chiftele, sarmale ori clătite, glazură, guacamole, humus ori diferite creme. Un mixer cu bol din inox de la Biovita include o paletă teflonată și una cu garnitură de silicon pentru amestecarea compozițiilor, un tel din inox ce permite mixarea cremelor și un cârlig teflonat pentru frământare. Bolul de 5.5 litri, din inox rezistent, este suficient de încăpător pentru a găti pentru întreaga familie.

Prin utilizarea unui mixer cu bol este eliminat efortul manual. Construcția sa în poziție verticală îți permite să adaugi ingredientele foarte ușor în timpul preparării, capacul anti-stropire fiind perfect pentru a evita împrăștierea lor. Practic, gătitul devine mult mai simplu și mai plăcut. Alegi doar accesoriul și viteza dorită. Aparatul va face toată treaba în locul tău, fără a crea dezordine în bucătărie, economisind în acest mod timp și efort.

Putere și control ridicat

Având în vedere vâscozitatea aluatului, un mixer puternic, cu vas fix și trepte de viteză pentru protejarea motorului este o opțiune ideală. În general, pentru orice bucătărie este indicat un mixer cu o putere mai mare, pentru a obține amestecuri fine și cremoase. De exemplu, atunci când ai nevoie de un aluat pentru cozonac frămânți foarte greu și un timp îndelungat ingredientele ca să le incorporezi cât mai bine. La fel se întâmplă și atunci când vrei o cremă sau o glazură delicată pentru un preparat dulce extrem de fin.  Un mixer cu bol are o mișcare eliptică pentru a atinge toate unghiurile bolului, omogenizând perfect alimentele. Aparatul dispune de un sistem de siguranță care împiedică mixerul să funcționeze în cazul în care elementele nu sunt montate corect. De asemenea, sistemul anti-alunecare oferă o stabilitate foarte bună indiferent de viteza folosită sau consistența ingredientelor.

Eficiență sporită și calitate

Mixerul cu bol este confecționat din materiale durabile și rezistente în timp.De la aluaturi și până la frișcă și creme, mixerul cu bol este un ajutor potrivit pentru orice bucătărie. Folosind un mixer cu bol, nu mai trebuie să îți faci griji că produsul tău nu va fi amestecat cum trebuie sau că pâinea nu va crește așa cum ți-ai dorit. 

Mixerele cu bol sunt dispozitive fiabile, durabile și foarte eficiente. Nu trebuie să lipsească din nici o bucătărie deoarece ușurează munca, scurtează cu mult timpul de gătire al diferitelor preparate culinare. Mixerul cu bol este un aparat electrocasnic indispensabil, în special pentru persoanele pasionate de gătit.

Consimțământ pentru cookie-uri