Ultrafiltrare, nanofiltrare sau filtrare prin osmoză inversă?

Ultrafiltrare, nanofiltrare sau filtrare prin osmoză inversă?

Esențială pentru organismul nostru, apa pe care o consumăm trebuie să fie cât mai pură, pentru a ne asigura o hidratare suficientă. Impuritățile, sedimentele sau diverse substanțe care se pot regăsi în apa de la robinet sau chiar și în cea îmbuteliată pot fi dăunătoare pentru corpul nostru. Din acest motiv, utilizarea unui filtru devine esențială pentru obținerea unei ape cât mai pure. Filtrarea mecanică, la nivel molecular, care poate fi realizată cu ajutorul unui filtru de apă cu osmoză inversă,  asigură rezultate optime pentru o sănătate de fier. 

Există mai multe tipuri de filtrare a apei, despre care îți vom spune mai multe în cele ce urmează, pentru ca tu să alegi cea mai bună soluție pentru o hidratare corectă a întregii familii.



Tipuri de filtrare

31-image4.jpg

Micro-filtrare

Micro-filtrarea apei este o operațiune mecanică sau fizică de separare cu ajutorul unui filtru a particulelor solide și insolubile, dar cu o densitate foarte apropiată de cea a apei. În general, filtrarea apei poate fi efectuată prin trecerea acesteia printr-unul sau mai multe cartușe de filtrare. La finalul procedurii, din apă se elimină diverse impurități, microorganisme sau alte substanțe străine din apă. 

În oferta Biovita se găsește un filtru de apă cu 7 nivele de purificare, cu un volum total de 14 litri care asigură micro-filtrarea apei. Cu acest filtru vă veți putea bucura de o apă pură, optimă pentru sănătate. 

31-image2.jpg

Primul nivel al filtrului, cel din ceramică, dispune de pori ce măsoară 0,3 microni. Rugina, sedimentele, praful, bacteriile și germenii mari, care s-ar putea afla în apă nu vor putea trece mai departe de acest nivel. Următorul cartuș de filtrare, cel din cărbune granulat, va înlătura clorul și alte substanțe chimice organice, dar și mirosurile sau gusturile neplăcute ale apei de la robinet. Pietrele minerale, care se vor regăsi în următorul strat al filtrului, vor asigura un gust proaspăt al apei, în vreme ce granulele de silica vor neutraliza compușii acizi, creând un pH ușor alcalin. Al cincilea strat va elimina clorina și compușii organici, prin carbonul activ, iar granulele de zeoliți vor înlătura bacteriile mai mici și metalele grele precum plumbul, mercurul sau aluminiul, dar și pesticidele, care se pot regăsi în apa de la robinet. În cele din urmă, pietrele minerale vor alcaliniza apa, care va fi îmbogățită cu minerale, datorită pietrelor din ultimul nivel de filtrare al apei. 

Iată cum funcționează acest filtru: 

Curățarea acestor filtre este recomandat să fie efectuată în fiecare lună, iar înlocuirea acestora se va face la fiecare șase luni.

Ultra-filtrarea

Un filtru de apă prin ultrafiltrare are o dimensiune a porilor în jurul valorii de 0,01 microni. Un filtru de microfiltrare are o dimensiune a porilor în jurul valorii de 0,1 microni. Prin urmare filtrarea este mai eficientă ca și în cazul micro-filtrării. Ultrafiltrarea îndepărtează particulele solide din apă, dar și o bună parte din viruși și bacterii.

Nano-filtrarea

Un filtru de nanofiltrare are o dimensiune a porilor în jur de 0,001 microni. Nanofiltrarea elimină majoritatea moleculelor organice, o bună parte din virusi, cea mai mare parte a materiei organice naturale și o serie de săruri. 

Caracteristica particulară a nano-filtrării este aceea că folosește o membrană cu o permeabilitate mai mare, de 0,001 - 0,05 µm. Presiunea necesară la intrare a apei trebuie să fie mai mare de 0,7 bari.

Filtrarea prin osmoză inversă

31-image3.jpg

Osmoza inversă este o metodă de filtrare folosită pentru a elimina până la 99% din impuritățile organice și anorganice cu mărimi foarte mici de până la 0,0001 microni. Această metodă de filtrare este cea mai eficientă la ora actuală. Apa filtrată prin osmoză inversă, are un gust mai plăcut, și un nivel redus al mineralelor din apă, fiind mai aproape de compoziția apei distilate. 

Un alt avantaj al acestui proces de purificare a apei este acela că, în urma lui, toate metalele grele, nitrații, pesticidele sau erbicidele, care s-ar putea afla în apa de la robinet, vor fi eliminate. Fiind realizată într-un timp scurt, osmoza inversă este metoda prin care te poți bucura acasă nu doar de apă purificată pentru băut, dar și pentru a găti rețetele tale preferate. 

Filtrul cu osmoză inversă cu 6 nivele de filtrare de la Biovita este așadar cel mai performant la ora actuală. Filtrul are un design compact și se montează sub chiuvetă. Trebuie să vă asigurați că presiunea apei la intrarea în filtrul de apă este de 2.5 bari.  

Computerul intern va indica momentul în care rezervorul este plin de apă și filtrul s-a oprit, va avertiza utilizatorul de faptul că presiunea apei este prea mică sau că este nevoie de schimbarea filtrelor. Dispus pe 6 nivele de filtrare, filtrul va îndepărta rugina, mizeria, clorul sau alte substanțe chimice periculoase, sau bacterii în proporție de 99%. Montarea filtrului cu osmoză inversă se poate face relativ ușor. Filtrul vine cu un kit de instalare, bateria pentru chiuvetă, și un rezervor pentru apa filtrată cu o capacitate de 12 litri (6 litri utili). 

Se poate vedea aici cum arată filtrul cu osmoză inversă:

În oferta Biovita.ro vei găsi filtre de apă cu osmoză inversă, care să îți asigure o apă purificată prin cea mai eficientă metodă de filtrare existentă la ora actuală.

Tot de pe site-ul nostru mai poți comanda și cartușe de schimb și membrane de filtrare pentru filtrele cu osmoză inversă. La acest tip de filtru, cartușele se înlocuiesc tot la 6 luni, iar membrana cu osmoză inversă se înlocuiește tot la 2-3 ani. Îți stăm la dispoziție telefonic la numerele de pe site cu orice informații de care ai nevoie despre produsele Biovita și sfaturi despre ce tip de filtru ți s-ar potrivi cel mai bine, pentru ca împreună cu familia ta să vă puteți bucura de un stil de viață sănătos.

Consimțământ pentru cookie-uri