Top 5 alimente bogate în acizi grași Omega 3

Top 5 alimente bogate în acizi grași Omega 3

Beneficiile acizilor grași Omega 3

Iată care sunt principalele beneficii pe care le oferă cele mai bogate alimente în Omega 3:

  • Au rol antiinflamator și susțin organismul în lupta împotriva problemelor cardiovasculare.

  • Reprezintă un important adjuvant în bolile cronice precum diabetul.

  • Ajută la reglarea tensiunii arteriale și îmbunătățesc elasticitatea vaselor de sânge.

  • Contribuie la îmbunătățirea funcției cognitive în cazul persoanelor în vârstă.

  • Ajută la ameliorarea simptomelor specifice artritelor reumatoide sau a altor boli autoimune.

  • Joacă un rol esențial în ceea ce privește funcționarea și dezvoltarea creierului, contribuind la încetinirea degradării funcțiilor acestuia.

  • Ajută la reglarea nivelului de colesterol din organism.

  • Contribuie la reducerea inflamațiilor.

Cele mai bogate alimente în Omega 3

Peștele reprezintă cea mai cunoscută sursă de acizi grași Omega 3, însă nu este singura. Există numeroase alte alimente care pot oferi organismului un aport considerabil de grăsimi sănătoase atunci când sunt incluse în alimentație.

Iată 5 dintre cele mai bogate surse vegetale de Omega 3, pe care și voi le puteți include în dieta zilnică. Astfel, veți putea beneficia de avantajele pentru sănătate pe care acestea le oferă.

1. Uleiul de in

  • Uleiul de in reprezintă cea mai bogată sursă vegetală de acizi grași Omega 3, contribuind la scăderea colesterolului, stimulând imunitatea organismului și stabilizând nivelul zahărului din sânge.  

  • Este recomandat consumul zilnic a 2 lingurițe de ulei de in presat la rece.

  • Este benefic pentru dezvoltarea sistemului nervos, a creierului și a sistemului imunitar.

  • Reprezintă un puternic adjuvant împotriva bolilor cardio-vasculare.

  • Contribuie la scăderea aritmiilor cardiace.

  • Inhibă factorii generatori ai inflamației în organism.

10-image3.png



2. Semințe de in

  • Acestea au o concentrație de peste 20% de acizi grași Omega 3.

  • Le puteți consuma împreună cu iaurt, la micul dejun sau în salatele pe care le consumați de regulă. Acestea vor deveni un aliat de nădejde pentru digestia voastră și vor ajuta la scăderea colesterolului.

10-image4.png

3. Semințe de chia

  • Acestea pot fi introduse în salate sau smoothies, fiind o sursă la fel de bogată de acizi grași Omega 3.

  • Semințele de chia dau consistență alimentelor, fără a avea un conținut bogat în calorii. În schimb, acestea sunt o sursă importantă de grăsimi saturate, fibre, proteine și vitamine.

  • Considerate un super-aliment, semințele de chia ajută la îmbunătățirea digestiei, întăresc sistemul osos și scad nivelul colesterolului din sânge, contribuind la menținerea sănătății inimii.

10-image5.png

4. Soia

  • Semințele de soia reprezintă o sursă importantă de antioxidanți. Pentru a beneficia de numeroasele beneficii oferite de acest aliment, este recomandat consumul de soia tratată termic,  în combinație cu legume.

  • Optați pentru soia nemodificată genetic, din care puteți pregăti laptele delicios de soia și alte preparate gustoase.

  • O porție de 100 g de soia conține 11 g de acizi grași Omega 3.

10-image6.png

5. Nuci

  • Nucile reprezintă o sursă bogată de acizi grași Omega 3, vitamine și antioxidanți.

  • Acestea ajută la reglarea tensiunii arteriale și îmbunătățesc elasticitatea vaselor de sânge.

  • Conținutul bogat de proteine de calitate și grăsimi sănătoase reprezintă motivul pentru care este recomandat consumul zilnic al nucilor. 30 grame sunt suficiente pentru a asigura aportul zilnic necesar organismului.

  • Acestea mențin buna funcționare a  creierului, reglează nivelul de insulină din organism și susțin sănătatea inimii.

10-image2.png

Pentru a beneficia din plin de acizii grași Omega 3, este recomandat să îi luați din surse naturale, lipsite de conservanți și care să nu fie modificate genetic.

Consimțământ pentru cookie-uri