8 beneficii ale utilizării unui deshidrator pentru alimente

8 beneficii ale utilizării unui deshidrator pentru alimente

Deshidratorul pentru alimente a fost conceput pentru a deshidrata o gamă variată de fructe și legume, prin reglarea temperaturii necesare pentru o prelucrare uniformă și consistentă. Aceste ustensile au devenit rapid elemente de uz casnic convenabile, întrucât sunt ieftine, ușor de utilizat și oferă o alternativă sănătoasă pentru conservarea alimentelor.

Iată zece motive pentru care un deshidrator de alimente poate fi o investiție utilă în bucătărie!

1. Alimentele deshidratate au un gust foarte bun

Prin folosirea unui deshidrator de alimente pentru a elimina umiditatea din fructe sau legume și puteți obține astfel alimente naturale, concentrate și delicioase. Atunci când veți găti utilizând aceste produse, veți avea certitudinea prospețimii și calității lor.


2. Obțineți alimente sănătoase, 100% naturale

Procesul de deshidratare necesită un singur ingredient, alimentul pe care îl uscați. Astfel, acesta va fi 100% natural și veți beneficia de mineralele și fibrele întregului fruct sau a legumei alese. În plus, spre deosebire de procedurile de gătire prin fierbere sau la aburi, nu se pierde nimic din conținutul nutrițional al alimentelor, prin deshidratarea acestora.

3. Economii financiare

Anumite alimente deshidratate din comerț sunt adesea scumpe. Puteți economisi bani utilizând propriul deshidrator alimentar. Puteți deshidrata fructe sau legume proaspete de sezon din comerț sau din producție proprie pentru a le consuma atunci când nu mai sunt disponibile.

Spre exemplu fructele din livadă pot fi culese și deshidratate iar ulterior conservate prin vidare. În felul acesta putem consuma tot timpul anului.

4. Depozitare eficientă

Alimentele deshidratate ocupă de până la 6 ori mai puțin spațiu decât în starea lor inițială. În plus nu mai suntem limitați la mărimea frigiderului sau a congelatorului. Tot ce trebuie să faceți este să împachetați alimentele în vase sau pungi uscate, în recipiente de congelare din plastic, în pungi de plastic sau de etanșare în vid. Le puteți păstra în cămară, având mereu la îndemână o gustare delicioasă.

5. Portabilitate

Alimentele deshidratate sunt compacte, ușoare și pot fi transportate cu ușurință. Din acest motiv sunt adesea folosite de cei care fac excursii la munte sau alpinism, în condiții în care este important ca alimentele să fie neperisabile și ușor de transportat.

6. Deshidratare precisă

Prin utilizarea unui deshidrator, aveți control asupra temperaturii de uscare. Unii preferă ca alimentele să nu fie încălzite peste o anumită temperatură, lucrul acesta fiind posibil cu ajutorul deshidratoarelor Biovita.

7. Flexibilitate și versatilitate

Deshidratoarele de alimente vă oferă flexibilitatea de a pregăti o gamă variată de gustări sănătoase din fructe și legume: rulouri de fructe cu iaurt, fructe uscate, chipsuri crocante din legume, produse de patiserie sănătoase și diverse alte gustări fără conservanți.

8. Utilizare simplă

Deshidratoarele de alimente sunt relativ simplu de utilizat. Alimentele se taie în felii de grosimi de maxim 0.5 cm, după care se pretratează cu zeamă de lămâie pentru a preveni oxidarea și dezvoltarea bacteriilor. Ulterior se pun pe tăvile deshidratorului și se alege temperatura dorită. Apoi deshidratorul va controla procesul de uscare.

Modelele digitale de deshidratoare permit și selectarea duratei de uscare, oprindu-se automat după perioada selectată.



Acestea au fost cele 8 beneficii principale ale utilizării unui deshidrator pentru alimente. Deshidratarea fructelor și legumelor făcută într-un mod corect, vă poate ajuta să adoptați un stil de viață sănătos.

Consimțământ pentru cookie-uri