Avantajele utilizării unui aparat pentru lapte vegetal

Avantajele utilizării unui aparat pentru lapte vegetal

Laptele vegetal pregătit acasă este mai hrănitor, mai proaspăt și este mult mai ieftin decât cel din comerț. În plus, avem certitudinea că nu conține conservanți sau îndulcitori, reprezentând astfel o alternativă ideală pentru un stil de viață mai sănătos.


De ce să consumi lapte vegetal?

Consumul laptelui vegetal prezintă câteva beneficii majore:

 • Este o alternativă la consumul laptelui de origine animală, care vă ajută să reduceți consumul de grăsimi de origine animală.

 • Este recomandat celor cu intoleranță la lactoză.

 • Nu conține aditivi, conservanți sau îndulcitori

 • Este proaspăt!

 • Se pot adăuga îndulcitori și arome după preferință (miere de albine, zahăr brun, scorțișoară, pudră de roșcove, etc).

 • Costul laptelui vegetal preparat acasă, cu ajutorul unui aparat, este aproximativ de 10 ori mai redus, decât cel din comerț.


De ce să folosești un aparat pentru obținerea laptelui vegetal?

Există și varianta producerii laptelui vegetal acasă, fără utilizarea unui aparat. Însă procesul este mai laborios și necesită mai mult timp și atenție. Pentru cei care consumă sau doresc să consume mai des lapte vegetal, utilizarea unui aparat pentru lapte vegetal este foarte avantajoasă:

 • Durează doar 3 minute să pregătești totul pentru aparat, lăsând apoi aparatul să facă singur toată treaba în 30 de minute.

 • Nu este necesară monitorizarea aparatului în timpul funcționării, tot procesul fiind complet automatizat.

 • Aparatul poate fi curățat rapid imediat după utilizare.

 • Laptele proaspăt obținut cu ajutorul unui aparat pentru lapte vegetal, are un gust mai bun și este mai valoros din punct de vedere nutritiv.

Cum se face laptele vegetal simplu, din boabe de soia

Aparatele pentru lapte vegetal sunt ușor de utilizat. Întregul proces de funcționare al acestora este controlat de senzori și un microprocesor. Tot ce trebuie să faci este să adaugi semințele uscate sau înmuiate și apa, întrucât aparatul va face toată treaba pentru tine.

Ingrediente necesare:

 • 1½ cupe cu boabe uscate de soia

 • apă conform indicatorilor de nivel, în funcție de modelul de aparat folosit.

Durata: 30 minute

Pentru pregătirea laptelui vegetal din soia acasă, puteți utiliza boabe uscate sau înmuiate. Cele din urmă oferă atât un gust și o aromă mai bună produsului obținut, cât și un conținut nutritiv mai bogat.

Pentru obținerea acestora, trebuie să lăsați semințele uscate de soia la înmuiat timp de 10-12 ore, schimbând de câteva ori apa, în acest interval de timp. Boabele de soia își vor dubla astfel volumul.

Selectați programul pentru Lapte din semințe, iar în 30 de minute veți avea gata preparat lapte vegetal delicios, 100% natural.

Cu ajutorul unui astfel de aparat, puteţi pregăti și alte rețete de lapte vegetal din migdale, orez, orz sau ovăz, laptele de nuci și de alune.

Postat pe 22-01-2019

Comentarii

Articolul Anterior
Urmatorul Articol

Niciun produs

Se determina Transport
0 Lei Taxe
0 Lei Total

Prices are tax included

Finalizeaza comanda