Beneficiile utilizării unui aparat de vidat pentru păstrarea prospețimii alimentelor

Beneficiile utilizării unui aparat de vidat pentru păstrarea prospețimii alimentelor

Ambalarea alimentelor cu ajutorul unui aparat de vidat reprezintă soluția ideală pentru a conserva alimentele și pentru a le prelungi durata de păstrare și utilizare.



De ce este recomandat să utilizezi un aparat de vidat

Prin vidare, aerul este scos complet din pungă, eliminând astfel posibilitatea de oxidare a alimentelor. În vid, chiar și dezvoltarea bacteriilor este mult diminuată, vidarea fiind așadar o opțiune alimentară mai sigură și mai sănătoasă.

  • Alimentele vidate au un termen de depozitare prelungit.

  • În funcție de specificul alimentelor, cele vidate pot fi păstrate pentru perioade de două - trei ori mai mari decât cele nevidate.


Beneficiile utilizării unui aparat de vidat

Aparatele de vidat vă ajută să economisiți timp

Tot ce trebuie să faceți este să sigilați porțiile de mâncare dorite. Atunci când doriți să le consumați, puteți utiliza porțiile respective, având astfel mai mult timp la dispoziție pentru pregătirea altor preparate.

Organizare eficientă cu ajutorul unui aparat de vidat

Ambalarea alimentelor în vid asigură o organizare eficientă a acestora. Mâncarea vidată ocupă mai puțin spațiu în frigider sau congelator și vă permite să identificați cu ușurință alimentele pe care le depozitați, atunci când aveți nevoie de acestea.

Alimentele ambalate în vid au un gust mai bun

Alimentele vidate își mențin mult mai bine aroma. Veți observa o diferență de gust în cazul hranei vidate, în comparație cu cea nevidată.


Aparatele de vidat asigură conservarea alimentelor

Aparatele de vidat asigură conservarea alimentelor, prin prevenirea dezvoltării mucegaiului sau a bacteriilor. Etanșarea în vid previne oxidarea alimentelor, iar mucegaiul și bacteriile nu se pot dezvolta în lipsa aerului.


Alimentele ambalate în vid sunt protejate

Etanșarea în vid asigură protecția alimentelor împotriva deshidratării și a deteriorării, în cazul depozitării acestora la congelator. În plus, alimentele vidate nu sunt afectate de umiditatea din aer.

14-image1.png



Timpul orientativ de conservare a alimentelor ambalate în vid

ALIMENTE

Ambalare standard

(ZILE)

Ambalare în vid

(ZILE)

PUI

3

15

VITĂ

2

8

FRUCTE DE MARE

2

7

PÂINE

1

6

PRĂJITURI

5

15

BISCUIȚI

90

365

OREZ

120

365

CAFEA

120

365

PASTE

90

365

FRUCTE USCATE

30

90

FRUCTE PROASPETE

8

15

LEGUME

5

10

BRÂNZĂ

7

25

Consimțământ pentru cookie-uri