Cel mai bun storcător de fructe. Cum alegi storcătorul?

Cel mai bun storcător de fructe. Cum alegi storcătorul?

Sucurile de fructe sunt o sursă excelentă de vitamine și o alternativă sănătoasă la băuturile acidulate de pe rafturile magazinelor. Achiziționarea unui storcător de fructe poate părea o activitate ușoară la prima vedere, însă multitudinea de modele existente pe piață și specificațiile diverse te pot pune în mare încurcătură. De aceea, îți venim în ajutor cu acest articol, în care îți vom explica despre câte feluri de storcătoare de fructe există și cum îl poți alege pe cel mai bun dintre toate acestea.

Tipuri de storcătoare de fructe

Putem încadra tipurile de storcătoare de fructe în două mari categorii.

1. Storcătoare de citrice - care sunt destinate stoarcerii lămâilor, a portocalelor, a mandarinelor sau a altor citrice. Pentru a le putea utiliza, va trebui să tai fructul dorit în două bucăți și să presezi puternic pentru stoarcerea lor. Având o configurație simplistă, acest tip de storcătoare poate fi ușor de curățat și are un preț foarte mic.

2. Storcătoare de fructe și legume cu melc - create pentru a stoarce legumele și fructele până la ultima picătură. Pot fi folosite pentru a obține suc chiar și din țelină, morcovi ori alte rădăcinoase sau pentru frunzele de salată, varză sau spanac, având o putere mare de stoarcere. Aceste storcătoare vor oferi ca rezultat un suc dens, gustos, păstrând vitaminele, enzimele și mineralele din fructe și legume aproape intacte. În cazul multor modele de storcătoare, fructele și legumele pot fi introduse întregi, fără să mai fie nevoie de tăierea măruntă a acestora.

Calitatea sucului stors

Dacă în cazul storcătoarelor de citrice, sucul rezultat va avea o densitate neuniformă, storcătoarele de fructe și legume cu melc vor oferi un produs net superior. De pildă, folosind storcătorul cu melc de la Biovita SJ-5000 vei putea savura un suc natural neoxidat, spre deosebire de cel rezultat de la storcătoarele tradiționale. Sucul va avea o culoare naturală, gustul va fi unul delicios, iar textura va rămâne aceeași chiar și după depozitarea sucului la frigider.

26-image1.png

Cum se curăță un storcător de fructe?

Cu toții știm că partea cea mai grea care vine după toate degustările sau mesele în familie este spălatul vaselor. Iar dacă ai întâmpinat deja problema asta de mai multe ori și ai investit în aparatură electrocasnică, mai avem o veste bună pentru tine! Storcătorul orizontal cu presare la rece Biovita Nutrimax are componente compacte, iar părțile detașabile pot fi curățate chiar și în mașina de spălat vase. Pentru toate celelalte vei primi o periuță de curățat, ușor de folosit și de mare ajutor în bucătărie.

Storcătoarele de fructe sunt destinate în principal persoanelor care au adoptat un stil de viață sănătos. Trebuie să avem totuși grijă să consumăm cu moderație chiar și sucurile naturale din fructe. Consumul excesiv de fructoza, care este zahărul natural conținut de fructe, îți poate afecta metabolismul și duce la o creștere în greutate.  Este important să consumăm și cei 2 litri de apă pe zi.

Consimțământ pentru cookie-uri