5 beneficii ale laptelui de soia

5 beneficii ale laptelui de soia

Laptele de soia are o aromă foarte plăcută, fiind o alternativă bună pentru reducerea consumului de produse de origine animală. Băuturile vegetale din soia, migdale, nuci caju, sunt ideale atât pentru persoanele care au dezvoltat o intoleranță la lactoză, cât și pentru vegetarieni, vegani sau pentru cei care țin post. Având o consistență și un gust delicios, laptele de soia este o băutură bogată în vitamina D și calciu, aducând numeroase beneficii pentru sănătate.

O porție de lapte de soia conține până la 30% calciu din DZR, 30% vitamina D din DZR, 10 grame de proteine și doar 5 grame de grăsimi, din care doar 0,4 grame de grăsimi saturate. Iar dacă ești într-o perioadă în care vrei să scapi de câteva kilograme în plus, mai avem o veste bună! Un pahar cu lapte de soia are doar 125 de calorii, așa că poți include acest produs în alimentația ta, fără a-ți face griji că te vei îngrășa. Dar hai să aflăm mai multe despre beneficiile pe care laptele de soia le va aduce stării tale de sănătate!

Vase de sânge mai sănătoase

Colesterolul este unul dintre dușmanii care ne amenință sănătatea vaselor de sânge. Spre deosebire de laptele de origine animală, cel de soia nu conține colesterol, ba mai mult decât atât, va combate depunerile acestuia pe vasele de sânge. Grație antioxidantilor din soia, laptele vegetal va proteja țesuturile și vasele de sânge, așa că tu te vei bucura de o sănătate de fier!

Adio, osteoporoză!

Fragilitatea oaselor poartă un nume - osteoporoza. Deși această afecțiune se instalează mai ales odată cu înaintarea în vârstă, ea începe să se formeze încă din anii tinereții, așa că o măsură suplimentară de precauție nu strică niciodată! Oasele tale trebuie să rămână puternice pentru cât mai mult timp, așa că dă-le o mână de ajutor și bea lapte de soia, în loc de lapte de origine animală. Fitoestrogenii din compoziția sa cresc absorbția calciului din organism și previn pierderea masei osoase.

Reglează hormonii

Imediat după instalarea menopauzei, cantitatea de hormoni estrogeni începe să scadă, iar acest fapt are ca efect mai multe riscuri. Obezitatea, bolile cardiovasculare, diabetul, insomnia sau schimbările bruște de dispoziție sunt doar câteva dintre ele. Fitoestrogenii din laptele de soia vor regla perfect organismul, fiind înlocuitori eficienți ai hormonilor naturali din organism.

Favorizează scăderea în greutate

Având un conținut mult mai redus de zahăr decât cel de origine animală, laptele de soia este ideal pentru cei care vor să scape de câteva kilograme. Absorbția grăsimii din intestine este inhibată de către acizii grași mono-nesaturați prezenți în laptele de soia, iar fibrele pe care acestea le conține asigură un tranzit echilibrat și o senzație de sațietate care se instalează mult mai curând.

Și pentru că gustul și prospețimea produselor pregătite în casă este net superior, acum ai la îndemână cea mai nouă tehnologie cu ajutorul căreia poți face lapte de soia la tine acasă! Găsești în oferta Biovita o gamă variată de  aparate pentru lapte vegetal. Vezi care ți se potrivește.

Consimțământ pentru cookie-uri