Uleiul de in - De ce este bine să îl incluzi în alimentația sănătoasă?

Uleiul de in - De ce este bine să îl incluzi în alimentația sănătoasă?

Uleiul de in provine din semințele plantei Linum Usitatissimum, cunoscută popular sub denumirea de in. Aceasta plantă este cunoscută și cultivată din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile și proprietățile ei.

CUPRINS

De ce să folosești ulei de in în dieta ta alimentară
Beneficiile uleiului de in pentru sănătate
Ameliorează constipația și diareea
Contribuie la ameliorarea simptomelor specifice cancerului
Îndepărtează celulita
Reduce eczemele
Îmbunătățește sănătatea inimii

De ce să folosești ulei de in în dieta ta alimentară

Semințele și uleiul de in reprezintă ingrediente esențiale, întrucât sunt bogate în acid alfa-linolenic (ALA) și reprezintă cele mai bogate surse de acizi grași Omega-3. Uleiul de in include un conținut scăzut de acizi grași saturați, o cantitate moderată de acizi grași mononesaturați, fiind în schimb bogat în acizi grași polinesaturați.

Studiile efectuate confirmă faptul că uleiul de in oferă beneficii multiple pentru sănătate, în special persoanelor care se confruntă cu boli cardiovasculare, cancer, probleme de prostată, inflamații, probleme digestive și osteoporoză.

Iată și alte beneficii importante ale consumului semințelor și uleiului de in.

9-image2.png


Beneficiile uleiului de in pentru sănătate

Ameliorează constipația și diareea

Persoanele care se confruntă, în mod frecvent, cu simptomele specifice constipației: balonarea, durerile de spate, starea constantă de oboseală și meteorism.

Ameliorarea sau chiar eliminarea acestor simptome, reprezintă una dintre cele mai populare utilizări ale uleiului de in, care are capacitatea de a lubrifia colonul.

Contribuie la ameliorarea simptomelor specifice cancerului

Efectul tratamentelor împotriva cancerului se dovedesc a fi din ce în ce mai eficiente, iar uleiul de in joacă un rol important în acest scenariu Acesta este respectat datorită eficienței sale dovedite, fiind inclus în scheme eficiente de tratament.

Studiile efectuate au confirmat faptul că uleiul de in ajută la prevenirea dezvoltării tumorilor mamare în organism.

Îndepărtează celulita

Căutați o modalitate naturală de combatere eficientă a celulitei? Pe măsură ce îmbătrânim, producția de colagen scade. Din fericire însă, consumul de ulei din semințe de in contribuie la creșterea producției de colagen.

Schimbările structurale ale țesuturilor pielii, inclusiv colagenul slăbit, fac celulita mai vizibilă, deoarece pielea devine mai subțire și mai puțin capabilă să ascundă neregulile create de grăsimea superficială și de țesutul conjunctiv, aflat sub aceasta.

Prin includerea uleiului de in, în dieta voastră alimentară, puteți lupta eficient împotriva celulitei.


9-image3.png



Reduce eczemele

Eczemele reprezintă afecțiuni comune ale pielii, care pot produce înroșirea sau uscarea acesteia, simptome însoțite și de senzația de mâncărime. În general, acestea sunt cauzate de un răspuns alergic la diverse alimente, substanțe chimice, parfumuri, detergenți și săpunuri.

Pe lângă evitarea utilizării produselor de îngrijire a pielii nesănătoase, puteți ameliora simptomele specifice eczemelor, prin intermediul unei diete alimentare sănătoase. Acizii grași esențiali contribuie la îmbunătățirea elasticității și a texturii pielii.

Din acest motiv, uleiul obținut din semințe de in reprezintă una dintre cele mai bune alegeri pentru îmbunătățirea aspectului pielii.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Studiile efectuate au confirmat faptul că aportul de alimente bogate în acid alfa-linolenic, precum uleiul de in, contribuie la prevenirea și tratarea bolilor de inimă.  Persoanele care adoptă o dietă bogată în astfel de acizi, sunt mai puțin supuse riscului de a suferi un atac de cord.

Prin urmare, uleiul obținut din semințe de in reprezintă un ingredient esențial al unei diete alimentare sănătoase.

Consimțământ pentru cookie-uri