Uleiuri esențiale BIO din Franta, 10 ml Nou

Uleiuri esențiale BIO din Franta, 10 ml

Uleiuri esențiale Bio de cea mai bună calitate, provenite din agricultură ecologică din Franța. Prețul afișat este pentru o sticluță de 10 ml.

Mai multe detalii

Produs nou

25 Lei

  • Eucalipt / Eucalyptus - 25 Lei
  • Iarbă de lămâie / Lemon grass - 25 Lei
  • Rozmarin / Rosemary - 25 Lei
  • Lamâiță / Citronella - 25 Lei
  • Lemn de cedru / Cedarwood - 25 Lei
  • Portocală / Orange - 25 Lei
  • Arborele de ceai / Tea tree - 25 Lei
  • Scorțișoară / Cannelle - 25 Lei
  • Pin silvestru / Pin sylvestre - 25 Lei
  • Mentă / Menthe poivrée - 25 Lei
  • Oregano / Origan - 30 Lei
  • Lavandă / Lavande - 30 Lei
  • Tămâie / Frankincense / Encens Oliban - 45 Lei

- +

 
Descriere

Uleiuri esențiale de cea mai bună calitate obținute din agricultură ecologică din Franța.

Uleiurile sunt BIO și sunt împachetate în flacoane de sticlă brună de 10 ml.

Tipurile de uleiuri esențiale disponibile:

Lavandă / Lavande

Eucalipt / Eucalyptus

Iarbă de lămâie / Lemon grass

Rozmarin / Rosemary

Lamâiță / Citronella

Lemn de cedru / Cedarwood

Portocală / Orange

Arborele de ceai / Tea tree

Scorțișoară / Cannelle

Oregano / Origan

Mentă / Menthe poivrée

Pin silvestru / Pin sylvestre

Tămâie / Frankincense / Encens Oliban 

Descrierea uleiurilor esențiale

Eucalipt / Eucalyptus

Uleiul de eucalipt (Eucalyptus Globulus) se obține prin distilarea cu vapori a frunzelor și ramurilor tinere de eucalipt, un arbore originar din Australia. Acesta contribuie la întărirea sistemului imunitar, reducând simptomele infecțiilor și problemelor respiratorii. Este unul din cele mai bune uleiuri esențiale pentru dureri în gât, tuse, alergii de sezon și dureri de cap, ajutând la curățarea tractului respirator. Cercetătorii au descoperit faptul că are o acțiune antibacteriană, fiind un adjuvant în lupta cu infecțiile și diverși agenți patogeni.

Iarba de lămâie / Lemongrass

Iarba de lămâie (Cymbopogon Citratus) este o plantă înaltă, perenă, cu creștere rapidă, originară din India, Guatemala și Madagascar. Uleiul se obține prin distilarea cu aburi a frunzelor proaspete sau parțial uscate.

Uleiul esential de lemongrass ajută în scăderea febrei.  Este recomandat pentru durerile de cap, util pentru inflamația căilor respiratorii și a sinusurilor, alungarea insectelor. Este un ulei preferat pentru masaje (se aplică diluat) și în produsele de îngrijire a pielii, datorită beneficiilor de purificare și tonifiere pentru piele, stimulând circulatia sanguină.

Lavandă/ Lavande

Din măruntele flori mov-albastrui care ne încântă prin parfumul lor se extrage uleiul esențal de lavandă (Lavandula augustifolia) poate cel mai popular ulei esențial din lume. Se obține prin distilarea cu aburi a vârfurilor înflorite.

Uleiul de Lavandă este adesea considerat ca un ulei necesar de păstrat la îndemână tot timpul datorită proprietăților sale versatile, care includ calmarea și relaxarea, inducând un somn liniștit. De asemenea este recomandat pentru calmarea pielii iritate și înțepăturilor de insecte, calmează răul de mașină și ajută la funcționarea sănătoasă a tractului respirator.

Rozmarin / Rosemary

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) este un arbust aromat, mereu verde, a cărui frunze sunt frecvent utilizate pentru gătit de aici și recunoașterea lui în sprijinirea digestiei sănătoase și funcționarea organelor interne.  Uleiul de rozmarin este obținut prin distilarea cu aburi a ramurilor tinere, proaspete.

Specialiștii îl recomandă în tratamentele de revitalizare și protecție a tuturor tipurilor de ten, dar în special pentru tenurile grase, acneice, seboreice. Util în tratamentele scalpului, păr cu mătreață.  Ameliorează durerile musculare și stimularea circulatiei periferice, oboseala cronică și surmenajul fizic și intelectual. Pentru uz extern, ca toate uleiurile esențiale, se va folosi întotdeauna diluat. 

Lamâiță / Citronella

Uleiul esențial de citronella se obține prin distilare din Iarba de Citronella (Cymbopogon Nardus), o plantă perenă, originară din Asia de Sud-Est (Sri-Lanka, India, Indonezia) și care este cultivată intens și în alte zone tropicale sau subtropicale pentru calitățile sale parfumante.

Uleiul de lamaiță este un ulei cu un miros proaspăt, care poate fi folosit cu suces pentru combaterea insomniei, celulitei, revitalizează organismul obosit și mintea. Este un excelent repelent de insecte. S-a demonstrate experimental că uleiul de lămăiță are o acțiune antibacteriană, comparabilă cu cea a penicilinei.

Lemn de cedru / Cedarwood

Acest ulei esențial de cedru este extras din lemnul de Cedrul atlantica. Este originar din munții Atlas, crește până la o înălțime de 50 m și poate atinge chiar 2000 de ani. Cedrus atlantica este specia de cedru cea mai apropiată de Cedrii din Liban, menționați în Biblie. Uleiul este obținut prin distilarea cu vapori de apă a părților lemnoase.

Uleiul esential de cedru este puternic calmant și relaxant, în special când este folosit la masaj. Substanța activă sesquiterpene ajută la eliminarea toxinelor și stimulează circulația. Este utilizat și în tratarea căderii părului și a mătreții.

Este util la copiii mici sau la bebeluși pentru decongestionarea căilor respiratorii, sau, datorită efectului sedativ, pentru nopțile în care nu pot să doarmă. 

Portocală / Orange

Uleiul de portocale dulci este un ulei esențial obținut din coaja de portocală (Citrus dulcis), prin presare la rece. Peste 90% din uleiul esențial este reprezentat de limonen, care este un antioxidant puternic, întărind sistemul imunitar. Uleiul esențial de portocală  are un parfum bogat de citrice contribuind la buna dispoziție. Are importante beneficii pentru sănătate, fiind considerat un antidepresiv eficient, antiseptic, antispasmodic, stimulant digestiv și dezinfectant.

Arborele de ceai / Tea tree

Uleiul esențial din arbore de ceai este cunoscut și cu denumirea de „Tea Tree” sau „Malaleuca”, uleiul esențial este alcătuit din peste 92 de compuși diferiți. Este obținut prin distilarea cu vapori de apă a frunzelor de Malaleuca Alternifolia.

Uleiul esențial de Tea Tree, se remarcă prin conținutul ridicat de terpinen-4-ol, un compus cu acțiune antihistaminică demostrată. Arborele de ceai fiind un potențial ajutor în lupta cu alergiile. Este de asemenea un dezinfectant pentru aer, difuzați-l în încăperea în care se află oameni bolnavi și profitați de acțiunea lui antivirală. Arborele de ceai poate fi util în lupta cu acneea și alte probleme ale pielii având și acțiune antifungică.

Tămâie / Frankincense

Multe răşini sunt denumite tămâie, însă cea originală este obţinută din arborele de Boswellia carteri. Boswellia carteri este un arbust cu frunze penate abundente şi flori albe sau roz pal. Când scoarţa arbustului este tăiată, copacul secretă o răşină pentru a-şi vindeca rana. Lichidul scurs se întăreşte la aer în câteva săptămâni. Tămâia este cunoscută  şi sub denumirea în engleză de grankincense sau în franceză de oliban.

Uleiul de tămâie este unul dintre uleiurile esențiale cele mai benefice pentru piele. Are proprietăți antioxidante, calmează inflamația, protejează împotriva infecțiilor și a rănilor deschise și împotriva bolilor de piele. Util pentru tractul respirator, curăţă plămânii şi ajută la dificultăţile respiratorii, astm, bronşită, laringită, sinuzită. Este cunoscut drept unul dintre cele mai apreciate și mai prețioase uleiuri esențiale.

Scorțișoară / Cannelle

Un arbore ruginiu (Cinnamonum zeylanicum) cu frunze lucioase si flori mici albe, are scoarța subțire sub formă de tubușoare înrolate care se recoltează de regulă din doi în doi ani. Uleiul esențial se obține prin distilarea la abur a frunzelor. Uleiul de scorțișoară are puternice proprietăți anti-reumatice, este util pentru sistemul digestiv, luptă împotriva răcelii și gripei. Are un efect benefic în cazurile de epuizare sau de depresie, tonifică întregul organism și stimulează sistemul glandular, fiind de mare ajutor în cazul durerilor menstruale.
ATENȚIE: Mirosul uleiului din frunze de scorțișoară diferă de cel al scoarței acestui arbore. Este un ulei bio, obținut prin distilare.


Pin silvestru / Pin sylvestre

Uleiul de pin silvestru se obține prin distilarea cu aburi a acelor. Este un ulei popular folosit in saune, băi de aburi (datorită mirosului său proaspăt, de rășinoase). Uleiul de pin silvestru - sau pin de pădure - este recunoscut ca fiind tonic și dinamizant pentru corp. Este valorificat ca antiseptic pulmonar și adjuvant într-o serie de afecțiuni ale căilor respiratorii. În aplicații cutanate este folosit în principal pentru efectul antihistaminic, încălzitor și decongestionant, iar în aromaterapie este util pentru persoanele extenuate, hipotensive, afectate de oboseală cronică și epuizare.

Mentă / Menthe poivrée

Menta piperita face parte din familia Lamiaceae, este considerată cel mai valoros hibrid, obținut din menta spicata și menta aquatica, și are un spectru larg de utilizare. Se obține prin distilarea cu vapori de apă din părțile aeriene ale plantei. Menta piperita sau extractul acestuia sunt regăsite în produse farmaceutice, cosmetice și culinare deopotrivă. Are efect tonic asupra întregului organism, stimulator digestiv și nervos, calmează durerile articulare și musculare. Este răcoritor și calmează mâncărimile. Este util în caz de migrene, rău de mișcare sau indigestie.

Oregano / Origan

Uleiul esențial de Oregano are două calități principale: antioxidant și antibacterian. Efectul antioxidant se datorează conținutului mare de fenoli. Conform unor studii recente, uleiul de Oregano s-a dovedit a fi eficient în lupta cu Stafilococul auriu rezistent la meticilină (MRSA) dar ci cu alți paraziți.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Niciun produs

Se determina Transport
0 Lei Taxe
0 Lei Total

Prices are tax included

Finalizeaza comanda