Retete de smoothie la blender: combinatii delicioase pentru un plus de energie in fiecare zi

Retete de smoothie la blender: combinatii delicioase pentru un plus de energie in fiecare zi

Indiferent de sezon, cu ajutorul blenderelor Biovita, putem pregati cele mai delicioase retete de smoothie care ne ofera energia si nutrientii de care avem nevoie. Odata cu venirea toamnei, este recomandat sa ne delectam cu cele mai sanatoase sucuri naturale si smoothies care ne mentin sanatosi si ne intaresc sistemul imunitar.

Exista numeroase variante de alimente naturale pe care le putem folosi in diverse combinatii. In plus, cu ajutorul celor mai noi modele de blendere, acum putem prepara mai usor si mai rapid chiar si cele mai inedite retete de smoothie.

Tot mai mulți oameni sunt interesați de un stil de viață mai sănătos. Pentru ei și nu numai, am pregatit câteva retete delicioase de smoothies.

Informatii utile despre retetele de smoothie

Smoothies reprezinta o băutură dintr-o combinatie de ingrediente naturale cu proprietati deosebite, preparata cu ajutorul blenderului, care poate fi de un real folos pentru o alimentatie sănătoasă.  Aceasta bautura reprezinta alegerea perfecta ori de cate ori avem nevoie de un energizant natural care sa ne ofere vitaminele si nutrientii de care organismul nostru are nevoie in fiecare zi.

Consumul acestei bauturi sanatoase preparate cu ajutorul unui blender, este recomandata atat adultilor cat si copiilor. Pentru un maxim de arome si elemente nutritive, aceste bauturi trebuie sa fie consumate imediat dupa preparare.

Cum putem pregati cele mai bune retete de smoothie

Exista o mare varietate de smoothies, prin combiatii variate de fructe sau legume,  pentru a pregati o gustare delicioasa in orice moment al zilei.

Este însă important sa stim cum se combina alimentele, ce tipuri de fructe se pot folosi, cum se condimententează. Iata cateva recomandari utile pentru tine:

  • Cele mai populare smoothies se prepara de regula folosind fructe. Nu se recomanda amestecul fructelor si a legumelor, cu exceptia spanacului si a sfeclei rosii, deoarece fructele se digera mai repede decat legumele prin urmare ar trebui consumate separat.

  • Atunci cand se opteaza pentru fructe congelate, nu este recomandat sa mai adaugi si gheata la final.

  • Pentru ca smoothie-ul tau sa aiba consistenta ideala, este indicat sa adaugi unul dintre urmatoarele lichide compozitiei: apa, iaurt, lapte vegetal sau apa de cocos.

  • Exista si grasimi vegetale pe care le poti folosi cu incredere atunci cand prepari noi retete de smoothie. Cele care provin din avocado sau nuci, de exemplu, pot transforma o simpla bautura intr-una mult mai satioasa si consistenta.

  • Te poti baza si pe seminte speciale precum cele de in sau de chia care vor da un gust deosebit amestecului tau preferat de fructe si legume proaspete.

  • Dupa ce stapanesti regulile de baza in prepararea unui smoothie poti sa incepi sa fii creativ. Nu ezita sa adaugi un ingredient nou atunci cand pregatesti un smoothie pentru ca s-ar putea sa fii uimit de gustul nou pe care il poti obtine.

  • Cateva sugestii de condimente care se pot adauga in smoothie pentru o aroma exceptionala: pudra de roscove, nuca de cocos, scortisoara, nucsoara sau baton de vanilie.

  • Daca vrei sa aiba consistenta mai mare, se pot adauga seminte de in, nuci sau fulgi de ovaz. Nu doar ca va avea aroma mai puternica, dar te vei simti satul pentru mai multa vreme.

  • Fii creativ si nu ezita sa adaugi un ingredient nou atunci cand pregatesti un smoothie pentru ca s-ar putea sa fii uimit de gustul nou pe care il poti obtine.

  • Alege un blender de calitate care te pot ajuta sa prepari aceste gustari delicioase rapid si usor.

image_0

Retete de smoothie:

Cele mai bune retete de smoothie au la baza ingrediente cu proprietati unice care reusesc sa ofere o gama diversificata de avantaje pentru consumatori. Iata cateva beneficii pe care le aduce consumul unui smoothie:

  • Ingrediente 100% naturale: prin alegerea ingredientelor potrivite, tu ii vei oferi organismului tau tot ce are nevoie pentru a se mentine sanatos.

  • Are un continut bogat de vitamine si nutrienti: un smoothie este de fiecare data satios, avand astfel capacitatea de a inlocui o masa in anumite conditii.

  • Poate deveni desertul tau zilnic: datorita continutul integral de ingrediente naturale, aceasta bautura miraculoasa pot fi considerata desertul zilnic ideal intrucat nu prezinta efecte adverse pentru organism.

  • Cea mai rapida gustare: poti pregati o reteta simpla de smoothie in doar doua minute daca ai la dispozitie un blender bun si ingredientele potrivite.

Top 3 retete de smoothie care te pot energiza chiar acum

1. Smoothie cu spanac si frunze

Ingrediente:

    1 mana de spanac

    1 mar

    2 banane

    1 lamaie

    1 lingurita de fulgi de cocos

    Ghimbir - dupa gust

    1 lingurita de seminte de in

    1 lingurita de seminte de chia

    150 ml apa

Mixeaza toate aceste ingrediente delicioase in blender-ul tau de acasa si rezultatul nu te va dezamagi. Acest smoothie este perfect pentru diverse cure de detoxifiere.

image_1

2. Smoothie cu menta si avocado

Ingrediente:

    1 mana de frunze de menta proaspata

    ½ avocado

    1 ceasca de frunze de spanac

    1 ceasca de lapte de cocos

    1 ceasca de apa plata sau de cocos

    1 lingurita de seminte de chia sau de in

Cu ajutorul unui blender vei obtine un smoothie delicios, energizant si racoritor. Pentru a obtine un gust mai dulce, poti adauga dupa preferinta sirop de agave sau miere.

image_2

3. Smoothie cu mere

Ingrediente:  

    2 mere

    1 mana de spanac

    2 kiwi

    1 cana de apa sau lapte de cocos

    1 lingurita de ghimbir proaspat

    1 lingurita de miere

Adauga toate aceste ingrediente delicioase in blenderul preferat si in doua minute vei obtine un smoothie delicios si cu efect energizat.

image_3

Aceste retete dau startul recomandarilor pentru smoothies delicioase si sanatoase.

Te vom tine la curent cu cele mai utile informatii pentru un stil de viata sanatos.

Consimțământ pentru cookie-uri