Accesorii

Iaurtiera Biovita-YO10

Putere: 20W

Garanţie: 2 ani

Capacitate: 7 vase de sticlă x 190 ml = 1.3 L

Mărime: 25 cm diametru și 12 cm înălțime

 

Cum se prepară iaurtul?

Este nevoie de 1 Litru de lapte la temperatura camerei.Dacă laptele este fierbinte, acesta trebuie neapărat lăsat să se răcească la temperatura camerei. Nu adaugati cultura de fermenti in laptele fierbinte (peste 40 de grade Celsius) deoarece fermenţii vor fi distruşi! Turnati laptele in vasul iaurtierei.

Adăugaţi conţinutul unui plic de fermenţi pentru iaurt sau chefir, pentru a începe procesul de fermentare. Pe saitul nostru puteţi comanda de asemenea fermenţi pentru iaurt şi chefir, pe care îi găsiţi în secţiunea “Alte produse”.

Timp de 8-10 ore culturile de fermenţi lactici se vor dezvolta transformând laptele în iaurt. Aparatul va menţine constantă temperatura laptelui la 42 de grade Celsius pentru a permite dezvoltarea acestor culturi.

Dupa finalizarea ciclului de preparare, se recomandă păstrarea la frigider a iaurtului pentru maturare.

Puteţi păstra o mostră de iaurt (aproximativ 80-100 gr) de la o preparare la alta, pentru a asigura cultura de bacterii pentru reinceperea procesului de fermentare. În felul acesta puteti reînsămânţa laptele până la 10 ori, după care este nevoie de un nou plic de fermenţi pentru reînceperea procesului de fermentare.

Iaurtul poate fi consumat de întreaga familie simplu sau în combinaţie cu fructe sau cereale la micul dejun.

 

Comentarii