Ce poți face cu un blender?

Ce poți face cu un blender?

Dacă vrei să-ți echipezi bucătăria și să investești în articole de aparatură electrocasnică ce îți vor ușura consistent munca, primul pe lista de cumpărături ar trebui să stea un blender. Probabil cel mai folositor accesoriu al bucătăriei tale se va regăsi în multe din rețetele pe care le pregătești cu atâta dragoste pentru familia ta. Pentru a te convinge de utilitatea acestuia, ți-am pregătit mai jos o listă de șapte moduri în care un blender de calitate îți va fi mâna dreaptă atunci când gătești. Iată câte poți face cu acest aparat electrocasnic!

Smoothie-uri

24-image6.jpg

sursa foto: https://pixabay.com/photos/strawberry-smoothie-kefir-the-drink-1418212/

Probabil primul gând pe care îl avem atunci când ne comandăm un blender stă la ingredientele noastre preferate, într-un amestec perfect omogenizat de arome proaspete și îmbietoare. Ideal pentru un mic dejun sățios, plin de vitamine, minerale, calciu, un smoothie este foarte ușor de pregătit,. E nevoie de doar 2-3 minute pentru a îl prepara. Poți combina fructe sau legume cu iaurt grecesc sau cereale, iar rezultatul să fie unul extrem de apetisant și apreciat de toți.

Dacă ai nevoie de puțină inspirație, ți-am pregătit și câteva rețete de smoothie-uri pe care copiii le vor adora.

Supe creme

24-image7.jpg

sursa foto: https://pixabay.com/photos/soup-food-bowl-plate-meals-cream-3242589/

Supa cremă reprezintă o variantă sănătoasă și simplu de preparat pentru un prânz sățios sau chiar la cină. La fel ca în cazul smoothie-urilor, și pentru acest fel de mâncare poți combina după bunul plac legumele preferate ale familiei tale cu plante aromatice și un stop de smântână pentru un rezultat delicios. Supele creme pot fi savurate ca atare sau le poți „asorta” cu crutoane rumenite în cuptor și stropite din plin cu ulei de măsline, usturoi și busuioc, pentru o experiență excepțională în farfurie.

Dacă ți-am făcut poftă, te poți inspira din aceste rețete de supă cremă pe care le faci rapid la blender.

Creme

24-image2.jpg

sursa foto: https://pixabay.com/photos/carrot-cake-cake-baking-2771296/

Prăjiturile de casă reprezintă alegerea perfectă pentru un desert pentru care toți oaspeții la masă te vor aprecia. Rețetele purtate de generații întregi sunt adorate deopotrivă de către cei mari și cei mici, iar torturile de casă nu se compară cu niciun produs al vreunei cofetării. Cremele pentru aceste preparate le poți pregăti mult mai ușor dacă ai la îndemână un blender, care va întrepătrunde perfect texturile și aromele ingredientelor pe care te-ai hotărât să le folosești în rețeta de prăjitură de casă.

Dressing-uri

24-image5.jpg

sursa foto: https://pixabay.com/photos/lamb-s-lettuce-arugula-3181610/

Un dressing bine ales va completa perfect salata plină de ingrediente proaspete pe care te pregătești să o savurezi. Fie că ești adeptul sosurilor pentru salată mai light sau preferi cele pe bază de maioneză, gustarea ta va avea un gust perfect echilibrat. Un blender bun poate fi și în acest caz, mâna ta dreaptă!

Hummus

24-image4.jpg

sursa foto: https://pixabay.com/photos/hummus-meal-chickpeas-paste-seeds-1058001/

Hummus-ul este un preparat preferat atât de către vegetarieni, cât și de către persoanele care au ales să mănânce sănătos și echilibrat. Simplu de pregătit, hummus-ul are ca ingredient principal fasolea și poate fi pregătit cu alune de pădure, nucșoară, piper sau alte condimente, după gust. Pregătirea hummus-ului se poate face la blender, pentru ca textura acestuia să fie una cât mai densă și compactă.

Înghețată de casă

24-image8.jpg

sursa foto: https://pixabay.com/photos/ice-cream-watermelon-3932592/

Ne mai întoarcem puțin la deserturi, pentru că nu îl putem omite pe cel mai iubit dintre acestea. Înghețata de casă este cea mai bună opțiune pentru toate vârstele, atât în sezonul estival, cât și în oricare altă zi din an, când pofticioșii familiei caută „ceva bun” în congelator. Înghețata de casă trebuie să fie fină și să nu conțină ace de gheață, așa că rolul unul blender profesional în toată această poveste dulce este esențial. Blender-ul va omogeniza perfect ingredientele și va oferi un rezultat garantat!

Aluat de clătite

24-image1.jpg

sursa foto: https://pixabay.com/photos/pancakes-maple-syrup-sweet-food-2291908/

Un desert simplu de preparat și ideal în orice moment al zilei, clătitele sunt iubite de către toți membri familiei. Cu dulceață, gem, ciocolată, miere și iaurt sau fructe, clătitele sunt gata în aproximativ zece minute, dacă le pregătești la blender. Poți folosi în compoziție puțină apă minerală, pentru ca rezultatul să fie unul pufos, aerat și gata de savurat.

Acestea sunt doar câteva din multele destinații ale unui blender. Pe Biovita.ro poți comanda modelul de blender care răspunde nevoilor tale, iar noi ne vom asigura că aparatul electrocasnic va ajunge în cel mai scurt timp!

Consimțământ pentru cookie-uri